nws_slohello
Novice


nws_slohello

05.10.2015 DG Regio Road Show

IMG_0803


Avtonomna dežela Furlanija Julijska krajina, v vlogi Organa upravljanja Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013, na pobudo Generalnega direktorata za regionalno in mestno politiko Evropske komisije je organizirala t.i. "DG Regio Road Show", ki je potekal v Gorici in Novi Gorici dne 30. septembra 2015. Na dogodku so bili predstavljeni rezultati čezmejnega programa med Slovenijo in Italijo, podrobneje bodo predstavljeni nekateri projekti dobre prakse izvedeni v programskem obdobju 2007-2013 in sodelovanje med Slovenijo in Italijo v prihajajočem obdobju 2014-2020.

To je bil osrednji dogodek za počastitev 25. obletnice programov čezmejnega sodelovanja INTERREG ter priložnost za obeležitev Dneva evropskega sodelovanja, ki že od leta 2012 izpostavlja pomembnost teritorialnega sodelovanja z geslom »Skupne meje nas zbližujejo«.

IMG_0792

IMG_0794

Na dogodku so sodelovali ga. Vittoria Alliata di Villafranca, visoka predstavnica Generalnega direktorata, predstavniki oblasti celotnega programskega območja in prof. Paolo Iancis, ki je povzel zgodovino goriške meje. Dogodek je bila tudi možnost pregleda sodelovanja med Slovenijo in Italijo od prvih INTERREG programov do danes.

Na dogodek so bili povabljeni tudi nekateri projekti sofinancirani v teku programskega obdobja 2007-2013. Projekti ADRIA A, CITIUS, JULIUS, PARSJAD, TRANS2CARE in POT MIRU – VIA DI PACE so sodelovali na okrogli mizi “Ovire in dobre prakse čezmejnega sodelovanja«, katere moderator je bil prof. Sergio Zilli. V popoldanskem delu pa so predstavili svoje rezultate naslednji projekti TIP, TRADOMO, CROCTAL, INTER BIKE, SOLUM in POT MIRU-VIA DI PACE.
Projekti zavzemajo različne tematike čezmejnega sodelovanja kot so dostopnost in čezmejna mobilnost, raziskovanje in prenos tehnološkega znanja, turistična promocija ter promocija in varstvo kulturne in naravne dediščine.

IMG_0796


IMG_0801


IMG_0810

Drugi komunikacijski kanali

Twitter
https://twitter.com/InterregITASLO

Spletni koledar
http://my.calendars.net/CBCP_Ita_Slo