nws_slohello
Novice


nws_slohello

03.12.2014 FUTURELIGHTS - Ogled delegacije iz Korejske okoljske korporacije

DSC_1312

Objavljamo sporočilo za javnost občine Šempeter-Vrtojba obiska delegacije Korejske okoljske korporacije, ki si je ogledala nove javne razsvetljave, ki so bile postavljene v okviru projekta FUTURELIGHTS:

V ponedeljek, 1. decembra, je župan Milan Turk v Coroninijevem dvorcu sprejel delegacijo iz Korejske okoljske korporacije iz Južne Koreje, ki jo je vodil gospod Kim Jangwon. Gostje iz Koreje so obiskali Slovenijo, ker želijo spoznati Uredbo o mejnih vrednostih svetlobnega onesnaževanja okolja in rešitve glede zmanjševanja svetlobnega onesnaženja. Namen obiska občine Šempeter-Vrtojba je bil ogled nove javne razsvetljave, ki je bila postavljena v pravkar končnem čezmejnem projektu Futurelights.
Andrej Mohar iz Društva Temno nebo Slovenije, ki je kot partner sodelovalo pri omenjenem projektu, je ob tem povedal, da je "občina Šempeter-Vrtojba žal še vedno edina občina v Sloveniji, ki je uporabila LED svetilke z barvno temperaturo 3000 kelvinov, ki sevajo bolj toplo svetlobo in so zato za okolje in občane bolj prijazne. Vse ostale slovenske občine uporabljajo bolj škodljivo barvno temperaturo 4000 kelvinov, ki ji okoljevarstveniki močno nasprotujejo."
Delegacija iz Korejske okoljske korporacije, kot zanimivost naj povemo, da ima ta organizacija več kot 1800 zaposlenih, si je pod vodstvom župana Turka, vodje projekta Futurelights Anite Manfreda in Andreja Moharja, ogledala novo razsvetljavo v občini.

Besedilo: Mateja Poljšak Furlan
Foto: Tomaž Nemec

Drugi komunikacijski kanali

Twitter
https://twitter.com/InterregITASLO

Spletni koledar
http://my.calendars.net/CBCP_Ita_Slo