nws_slohello
Novice


nws_slohello

26.11.2014 ENJOY TOUR - Ekskurzija za novinarje

Objavljamo sporočilo o izobraževalni ekskurziji za novinarje:
V okviru projekta “Dober tek na čezmejnih poteh okusov”, sofinanciranem s strani Čezmejnega programa sodelovanja Slovenija- Italia 2007-2013, INFORMEST v sodelovanju z KGZS-Zavod GO, Pokrajina Videm, Pokrajina Gorica, Azienda Speciale della Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Trieste in Movimento Turismo del Vino Friuli Venezia Giulia organizira izobraževalno ekskurzijo za domače in tuje novinarje, specializirane za področje vinskega in kulinaričnega turizma.

V okviru ekskurzije (potekala bo od 26. do 28. novembra 2014) bo udeležencem omogočeno spoznati tradicije in znanja ter pokušati okuse in vonje Collia, Krasa, Vzhodnih furlanskih gričev in Goriških Brd. Program namreč predvideva ogled številnih po kakovosti izstopajočih ponudnikov čezmejnega območja, na katerem izvajamo aktivnosti projekta

Enjoy Tour: Castello di Spessa, Opatija v Rosazzu z Vigne Museumom Yone Friedman in Jean-Baptiste Decavèla (Videm), degustacije vin in lokalnih pridelkov/izdelkov na kmetijah “Edi Kante” in “Dario Zidarich” (Trst) in na turistični kmetiji “Belica” (Medana). Novinarji se bodo srečali z idrijskimi čebelarji, ogledali si bodo meščanski čebelnjak, obnovljen v okviru projekta Enjoy in degustirali čebelarske pridelke.

Ekskurzija se bo zaključila v petek, 28. 11. 2014, z obiskom antičnega mesta Oglej.

V okviru uvajanja sinergij med sofinanciranimi projekti se bodo novinarji dne 27. novembra udeležili tudi dogodka predstavitve kuharske knjige, ki bo potekala v sklopu projekta HERITASTE.

Drugi komunikacijski kanali

Twitter
https://twitter.com/InterregITASLO

Spletni koledar
http://my.calendars.net/CBCP_Ita_Slo