nws_slohello
Novice


nws_slohello

10.10.2014 Zaključna konferenca KNOW-US - Report

Dne 17. september 2014 je, na sedežu POLINS (Portogruaro), pokala zaključna konferenca strateškega projekta KNOW-US. Cilj projekta je povečanje konkurenčnosti malih in srednje velikih podjetij preko njihovega povezave z univerzo in inovacijskimi bazeni.

Projekt se je soočil z udeležbo številnih podjetij na področju lesa, turizma, gradbeništva, prevozov in prehrambnega sektorja, katero, je bil posredovan vprašalnik, da bi se zbralo podatke o strateških inovacij, ki so jih izvedla slovenskih in italijanska podjetja.
Nekatere izmed sodelujočih podjetij so bile nato vključene v naslednjo fazo - analize poslovnega modela. Pri določenih podjetij se je nato ustvarilo prave strateške načrte, ki zadevajo posamezni sektor.
V končni fazi je bila ustvarjena tudi medsektorski načrt, ki vključuje vse 5-sektorske načrte.

Zaključna konferenca je bila tudi priložnost za predstavitev študij primerov (case study) in analize za vsako območje. Prvi predstavljen primer je zavzemal prevozno podjetje v Furlaniji Julijski krajini, drugi pa podjetje delujoče v lesni industriji v deželi Veneto. Zadnja poseg je pa se osredotočil na Slovenijo in na analizi podatkov.

Predstavljena je bila tudi šola podjetniške inovativnosti, pri kateri je sodelovalo 40 študentov ter predstavitev inovacijskih politik in kapitalizacijo rezultatov ter možnih sinergij.

Drugi komunikacijski kanali

Twitter
https://twitter.com/InterregITASLO

Spletni koledar
http://my.calendars.net/CBCP_Ita_Slo